Boerderij met binnenplaats te BILZEN (3730)

€ 385.000

Algemeen
Prijs
:
€ 385.000
Adres
:
Driesstraat 15 & 17, 3730 BILZEN
Grondoppervlakte
:
1477 m²
Bouwjaar
:
1874
Omschrijving

In Kleine-Spouwen, een landelijke deelgemeente van Bilzen, bieden we u deze riante vierkantshoeve aan bestaande uit 2 woonentiteiten en heel wat uitbreidingsmogelijkheden. Rondom zijn er heel wat weides en velden. Toch is het gezellige en levendige centrum van Bilzen in geen tijd bereikbaar.

 

Aan de voorkant ziet u de hoofdwoning met karakteristieke boogpoort. Rechts is de multifunctionele ruimte (tentoonstellingsruimte, vergaderplaats,...) en links achterliggend is de tweede woning.

 

De woning aan de voorkant is afgewerkt met specifieke materialen die wenselijk zijn in een hoeve. Er werd veel gebruik gemaakt van smeedijzer, glas in lood en natuursteen. Gelijkvloers is er de woonkamer met centraal de haard. Aan het einde van de gang is er het bureel met ook hier de mooi afgewerkte haard. De keuken is volledig ingericht. De trappenhal brengt u naar het eerste verdiep. Hier is er de ruime badkamer en 3 grote slaapkamers. De vaste trap naar de zolderverdieping leidt u naar nog 2 extra kamers.

Ook hoort er een prachtig gewelfde kelder tot deze woonst met daarbij horende een wijnkelder. Er staat zelfs een toog voor de nodige proeverijen.

 

De achterliggende woning dient volledig vernieuwd te worden. Wel is hier ruimte genoeg om er een volwaardige gezinswoning of vakantiewoning van te maken. Deze woning kan ook de tuin aan de straatkant gebruiken.

 

Centraal is er de fantastische binnenkoer. Hier komen de 2 woningen op uit maar ook de multifunctionele ruimtes. Alle overige gelijkvloerse ruimte werd gebruikt door een gerenomeerde  oldtimerliefhebber die hier zijn eigen "museum" had met daarbij horende werkplaatsen. Het leent zich hier ook perfect voor met de hoge toegangspoort op de koer maar ook een garagepoort aan de buitenkant van de hoeve op de verste hoek van het perceel.

 De bovenverdiepingen zijn open ruimtes met het uitdrukkelijk aanwezige dakgebinte. De centrale plaats is open van het gelijkvloers tot aan het dak.

 

De hoeve is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed. Voor meer info hierover verwijzen we naar volgende website:

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/702

 

Voor wie op zoek is naar een vierkantshoeve is dit toch wel een unieke kans. Graag laten we u kennismaken met dit alles. U kan hiervoor een afspraak maken op het nummer 0484/35.67.65 of via mail naar Fabian@jemar.be.

 

 

Financiele Info
Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
In aanvraag
Dagvaarding en herstelvordering
:
In aanvraag
Verkavelingsvergunning
:
In aanvraag
Bestemming
:
Agrarisch gebied
Erfgoed
:
Inventaris van bouwkundig erfgoed
Energie certificaat
E spec
:
734 kWh/m².jaar


Comfort
Verwarming
:
CV op stookolie
Keuken
:
Niet meegedeeld
Raamkozijn
:
hout
Algemene kosten
Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat